Nem lehet elrontani annyira egyszerü az elkészitése. Egy nagyon finom krémmel.
Kakaós tészta:
- 6 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 150 g cukor
- 35 g méz
- 150 g tejföl
- 90 g margarin
- 6 g szódabikarbóna
- 0, 5 evőkanál ecet
- 35 g kakaó
- 150 g liszt
Diós, aszalt szilvás tészta:
- 6 tojás fehérje
- 100 g cukor
- 1 evőkanál kukorica keményítő
- 70 g liszt
- 160 g darált dió
- 200 g aszalt szilva
Krém:
- 500 ml tej
- 100 g cukor
- 40 g kukorica keményítő
- 100 g fehér csoki
- 200 g vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
A tojások sárgáját és a vanília cukrot elkezdjük kézi mixerrel felverni, hozzá adagoljuk a cukrot. Addig habosítjuk míg a tojások sárgája elkezd világosodni. Hozzáöntjük a mézet, tejfölt, a felolvasztott margarint. Tovább habosítjuk. Majd a szódabikarbónát leöntjük az ecettel és beleöntjük a masszába. Végül a lisztet és a kakaót is. Mixerrel simára keverjük. 25×35 cm-es tepsiben, 175 °C , 20-25 perc megsütjük. A tojások fehérjét és a cukrot kemény habbá verjük, bele tesszük a keményítőt, lisztet. Végül elkeverjük a ledarált dióval és az apróra vágot aszalt szilvával. Krém: a fele tejet, cukrot odatesszük főni. A tej másik felében elkeverjük a keményítőt. Végül hozzáöntjük a már forró tejhez. Ide jön az apróra vágott fehér csoki. Addig főzzük mig elkezd sűrűsödni. Ha kész még hozzákavarjuk a vaníliás cukrot. Lehűtjük. Majd a vajat habosítjuk és adagonként hozzákeverjük a főzött krémet. A barna és a világos lapot ketté vágjuk ( függőlegesen ). Töltés: barna lal, krém, világos lap, krém, világos lap, krém, barna lap. Tetejére csoki máz ( de nem kötelező). Úgy jön ki, hogy lesz egy fél tepsi sütink. Ha valaki szeretne nagyobb adagot, emelni kell a menyiséget. De igy is kapunk egy magas tortát, amely nagyon laktató és bőven elég.
Oszuszki Erika receptje. Erika
oldalán még nagyon sok finomság receptjét találjátok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!