Korongok:
- 230 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 75 g cukrozatlan kakaópor
- 170 g cukor
- 170 g vaj
- 1 tk vanília aroma
- 2 egész tojás
- 60 g tej
- 120 g víz
Krém :
- 210 g mascarpone
- 2 dl hideg habtejszín
- 50 g porcukor
- 1 citrom leve
A vajat a cukorral, vanília aromával kihabosítom, majd a tojásokat, tejet hozzáadva tovább keverem. A lisztet elkeverem a sütőporral, szódabikarbónával, sóval, kakaóporral és beleszitálom a habosra kevert masszába. Végül beleöntöm a vizet és jól elkeverem. Szép habos, könnyű massza a végeredmény, amit habzsákba töltök és sütőpapírral bélelt tepsibe kerek halmokat nyomok belőle.
Bőven hagyok helyet a halmok között, mert el fognak terülni. Nem baj, ha esetleg ,, farkincák” sikerednek a halmok tetején, ugyanis sütés közben az is teljesen ellapul.
Előmelegített sütőben, 180°C-on, 10 perc alatt megsül.
A krémhez a mascarponét a cukorral, citromlével habosra keverem, majd beleforgatom a kemény habbá vert tejszínt és habzsákba töltöm.
Az egyik korongra rányomok egy jó adag krémet, egy másik korongot a tetejére teszek. Betöltés után hűtőben tároljuk.
Éva receptje az Sütimánia Évával oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!