Ma délután sütöttem ezt a finom süteményt, s várok-várok, és semmi vendég nem jön… Borzasztó, csak nem nekünk kell majd megenni ezt az isteni fincsi sütit? 😉
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál víz
- 2 evőkanál rum
- 1/2 csomag sütőpor
- 5 dkg porcukor
Töltelék:
- 6 tojás
- 20 dkg porcukor
- 6 db alma (ha kicsik, akkor 8 db)
- 20 dkg darált dió
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk (30 × 40 cm), majd kizsírozott tepsibe helyezzük.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a reszelt almát (a levét nem szabad kinyomkodni!), a diót és a kakaóport. A tojásfehérjét felverjük habnak, a töltelékhez forgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőport és a zsemlemorzsát is. A kész masszát ráöntjük a tepsiben levő tésztára, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, és villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel. 170°C-os sütőben kb. 30 perc alatt készül el. Amikor kihűlt, a tetejét olvasztott csokoládéval díszíthetjük.
Olyan finom puhácska lett az almától, hogy csak na! 🙂 Ajánlom barátaim kipróbálni, jó étvágyat kívánok!
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.
Bolláné Erzsi mondta
Nagyon tetszik, biztos kipróbálom!