Tészta:
- 7 tojásos sima piskóta
- 3 tojásos kakaós piskóta
Krém:
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag zselatinfix
- 3 narancs
- fél doboz barackbefőtt
- 1 dl narancslé
- 5 dkg csokiforgács
Díszítés:
- fondant
- 3 dl habtejszín
A pudingot a szokásos módon elkészítjük a tejjel és a cukorral. 2 dl tejszínt felverünk habbá, és ha a puding kihűlt, a kettőt összekeverjük és 1 csomag zselatinfixet is adunk hozzá. A krémhez 3 narancsot kifilézünk, apróra vágjuk. Kb. fél doboz barackkompótot apróra vágva hozzárakunk, majd leöntjük 1 dl narancslével. Ezt is finoman belekeverjük a krémbe. 5 dkg csokiforgácsot készítünk és óvatosan a krémhez adjuk. Jól kihűtjük a krémet, majd megtöltjük a tortát: a sima piskótát kettévágjuk, megkenjük krémmel, rárakjuk a kakaós piskótát, azt is megkenjük és befedjük a sima piskótával. A maradék krémet rákenjük a tortára. Hűtőbe tesszük fél órára. Én fondanttal beborítottam a tetejét. 3 dl tejszínt felverünk és ezzel díszítjük a tortát.
Szalai Antalné receptje.