Ajándékba kapott kovászból készíthető el. Egy héten át törődni kell vele, hozzátenni valamit, megkeverni.
A hatodik napon a tésztát elosztod 4 egyforma részre, 1-et megtartasz, a többit elajándékozod a recepttel együtt.A tészta ne kerüljön kapcsolatba fém tárggyal, ezért műanyag vagy üveg edénybe helyezzük, letakarjuk konyharuhával és egész héten hagyjuk állni a konyha pulton.
- HÉTFŐ: Hozzáadunk
250 g cukrot, de nem keverjük
- KEDD: Hozzáadunk
250 ml tejet, elkeverjük
- SZERDA: Hozzáadunk
250 g lisztet
- CSÜTÖRTÖK: A tésztát megkeverjük reggel, délben, este
- PÉNTEK: Hozzáadunk
250 g cukrot
250 ml tejet
250 g lisztet, elkeverjük
- SZOMBAT: Megkeverjük és 4 egyforma részre osztjuk
- VASÁRNAP:
A megmaradt adagba teszünk:
250 g lisztet
250 ml tejet
1 dl olajat
3 db reszelt almát
él tábla főző csokit darabokra törve
2 marék vágott diót
1 marék mazsolát
fél sütőport
fél kiskanál szódabikarbónát
fél kiskanál fahéjat
vaníliás cukrot
Összekeverjük!
Sütőpapíron sütjük, vigyázni kell rá, mert nagyon gyorsan megsül! A kész kenyeret nem szabad hűtőbe tenni!
Vasárnap vagy hétfőn odaajándékozzuk a 3 adagot! A kész tésztát tilos hűtőbe tenni!
Kisnémet Tímea receptje az Édes Élet oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!