A tésztához:
- 90 dkg finomliszt
- 60 dkg margarin/vaj
- 30 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 db tojás sárgája
A lekenéshez:
- 1 db tojásfehérje
A szóráshoz:
- 3 evőkanál darát dió
- 2 evőkanál kristálycukor
A töltéshez:
- 50 dkg kb házi baracklekvár
A lisztet összekeverjük a porcukorral, sütőporral és a többi hozzávalókkal sima tésztává gyúrjuk.
5 darabba vágtam, majd folpackba csomagoltam. Hideg helyre tettem 1 órára. Ahogy szaggattam, mindig egy cipót hoztam a nyújtáshoz. Különböző formákkal szaggattam. Felét diós cukorba mártottam. 3 mm vastagra nyújtottam és kiszúrtam. A diósnak szánt alakzatokat tojásfehérjével lekentem és a cukros dióba mártottam. A többi maradt simán. Azokat csokoládéba mártottam amikor kihűlt a tészta és szóró cukorral, kókuszreszelékkel hintettem meg. 180 fokra melegített sütőben 10 perc alatt kisütöttem egy tepsi linzert. 7 nagy tepsivel lett. A kihűlt korongokat baracklekvárral töltöttem be.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!