Ricsi unokám szülinapi tortája, marcipán tetővel.
Tészta:
- 8 tojás
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál porcukor
- 1 púpos evőkanál kakaópor
- valamilyen likőr a meglocsolásához
Krém:
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 dl tej
- pár dkg csokoládé
- magozott meggy ízlés szerint
Díszítés:
- 2,5 dl Hulala habtejszín
- mogyoró, mandula, esetleg tortadara
8 tojásból megsütjük a piskótát, mikor meghűl, 3 részre vágjuk. Az alsó két lapot meglocsoljuk valamilyen likőrrel. A 4 dl tejet a csokis pudinggal és a 20 dkg porcukorral sűrűre főzzük, majd mikor langyosra hűl, habosra keverjük a 20 dkg margarinnal. Ízlés szerint még tehetünk bele kakaóport, majd ezzel töltjük meg a lapokat (hagyjunk az oldalára és a tetejére is krémet). A krémre lehet reszelni bármilyen csokoládét, és tetszés szerint fejtett meggyel is lehet gazdagítani. A maradék krémmel bevonjuk a tetejét és oldalát, majd a keményre felvert tejszínhabbal tetszés szerint díszítjük. Az oldalát lehet mandulával, csokidarával is megszórni.
Jó étvágyat!
Farkasné Joó Ibolya receptje.