Tészta:
- 400 g Update Norbi liszt
- 50 g holland kakaópor
- 150 g vaj
- 300 g tej
- 60 g tejföl
- 60 g Update Zero Calories édesítő
- 15 g szalakáli
- 3 csipet só
Vaniliás krém:
- 1 csomag Update vaniliás pudingpor (100)
- 450 g víz
- 150 g lágy vaj
- 20 g zero calories édesítő
Puncs krém:
- 1 csomag Update puncs pudingpor (100).
- 450 g víz
- 150 g lágy vaj
- 20 g zero calories édesítő
- Ízlés szerint rum aroma
Díszítés:
- Update1 tortabevonó
- 3 kanál olaj
A tészta alapanyagaiból homogén tésztát gyúrunk .Félre tesszük pihenni addig elkészítjük a krémet. Pudingokat elkészítjük miután kihűlt külön külön hozzá keverjük a vajjal kikevert édesítőt. A tésztát 3 részre osztjuk Update Norbi lisztet hasznàlunk a nyújtáshoz, hogy ne ragadjon le. 170 °C-ra előmelegített sütőbe 10-12 perc alatt készre sütjük. Sütés közben a tésztának a szalakálitól ammónia szaga van, de ez kisűl belőle! Miután kihűlt a puncs krémmel megkenjük az alsó lapot rátesszük a második tésztát azt megkenjük a vaníliás krémmel ráhelyezzük a harmadik tésztalapot, tetejére az olajat megmelegítjük a tortabevonó darabokat hozzáadva szép simára keverjük bevonjuk vele a tetejét egy éjszaka pihentetjük!
Kun Ildikó recepjte.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!