6 főre:
- 25 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 6 dl tej
- 3 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál zselatin (én majd két csomaggal beletettem, sőt még keményítőt is, hogy biztosra menjek, mert folyós maradhat!)
- vegyes gyümölcsök (eper, málna, barack, meggy, banán, ribizli, stb.) és/vagy lekvár
A túrót a cukorral, 2 dl tejjel, a vaníliás cukorral és a margarinnal turmixban habosra keverjük. A megmaradt 4 dl tejben elkeverjük a zselatint és a keményítőt, majd gyöngyözésig főzzük (nem kell forralni!). Kihűtjük és összekeverjük a turmixolt túrós krémmel. Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, és beleöntjük a keveréket. Megszórjuk apró gyümölcsdarabokkal, de dzsemet, vagy sűrű lekvárt is lehet használni.
Pár órát hűtőben pihentetjük, hogy szépen megkeményedjen. Kiborítjuk hosszúkás tálra, eltávolítjuk a folpackot. Díszítésként a tetejére kerülhetnek gyümölcsdarabok, illetve menta. A bordák mentén felszeleteljük, majd tálaljuk. A költsége kb. 1000 Ft, egy főre 125 Ft jut.
Szani konyhájából kaptuk a receptet.