Tészta:
- 10 dkg étcsokoládé
- 20 dkg sütőmargarin
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 20 dkg liszt
Krém:
- 3 dl Hulala tejszín
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag habfixáló
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg túró
- 3 evőkanál kristálycukor
Díszítés:
- meggybefőtt
- 1 csomag zselatin (a zselatint 2 evőkanál kristálycukorral és 2,5 dl fehér szőlőlével 2 percig kevergetve forraljuk)
A csokoládét a margarinnal együtt egy lábasban kevergetve felolvasztjuk, azután a kakaóport is hozzáadjuk. Egy tálban a tojást a cukorral jó habosra kikeverjük elektromos habverővel, majd a csokis margarint és a sütőporral összeforgatott lisztet is hozzáadjuk. Ezt a masszát kapcsos tortaformában megsütjük.
A krémhez a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük elektromos habverővel. A túrót egy tálban a kristálycukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadunk 3 evőkanál kemény habbá vert tejszínt, és ezt elektromos habverővel jól kikeverjük. Végül a többi tejszínt is óvatosan beleforgatjuk. A megsült tortalapot visszahelyezzük a tortaformába, az elkészült krémet rákenjük, erre félbevágott magozott meggyszemeket teszünk, majd az elkészített zselatint ráöntjük a tetejére. 1 órára hűtőbe tesszük.
Bökönyiné Erika receptje.