A tésztához:
- 18 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg hideg vaj
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 tojás
A szóráshoz:
- 1 evőkanál búzadara
A túrós töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 12 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál tejföl
Sütőtökös töltelékhez:
- 50 dkg sütőtökpüré
- 5 dkg porcukor vagy ízlés szerint
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj ( lehet mézeskalács fűszer is )
- 2 tojás
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
A tésztához a lisztet a porcukorral, sütőporral összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és az egészet összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután a tésztát egy kb 18 * 25 cm – es sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, villával megbökdössük és 180 °C – os sütőben, 10 perc alatt elősütjük.
A túrót villával összetörjük, majd a többi hozzávalóval kikeverjük. A tökpürét a többi hozzávalóval együtt krémesre keverjük.
Az elősült tésztát megszórjuk darával, rásimítjuk a túrót, erre a sütőtökös krémet és egy fakanál nyelével a két réteget összekeverjük. Visszatesszük a sütőbe és további 35 – 40 perc alatt megsütjük.
Baloghné Kele Judit receptje. Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!