Tészta:
- 2 bögre liszt
- 1 bögre porcukor
- 2 tojás
- 5 dkg vaj
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 mokkáskanál szalalkális
- kevés tej
Krém:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1, 5 bögre tej
- 1, 5 bögre porcukor
- 25 dkg vaj
- 75 dkg túró
- 3 csomag vaníliás cukor
- citrom reszelt héja és leve
Tetejére:
- 1 bögre porcukor
- 5 evőkanl tej
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaópor
- tejszínhab vagy fehércsoki reszelék
Egy nagyobb tálban összedolgozzuk a lisztet, a porcukrot, a tojásokat, a vajat a sütőport és a szalalkálit, annyi tejjel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Három egyenlőr részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk, majd előmelegített sütőben kb. 180 °C-on, külön-külön megsütjük. Miközben a három laps sül, elkészítjük a pudingot. A pudingport kevés tejben simára keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, a cukrot és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A végén levesszük a tűzről, langyosra hűtjük, belekeverjük a vajat és az összetört túrót. Ízesítjük vaníliás cukorral, valamint a citrom reszelt héjával és levével. A krémmel megkent lapokat egymásra helyezzük. A mázhoz a porcukrot elvegyítjük a kakaóporral, felfőzzük a tejjel, langyosra hűtjük, s belekeverjük a vajat. Az így kapott mázzal bevonjuk a tészta tetejért. Hűtőbe tesszük, hogy a csokoládémáz megdermedjen. Ezután a süteményt felszeleteljük és fehér csokoládé reszelékkel vagy tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Debreceniné Bakos Anita receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!