Tészta :
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 1/2 tasak sütőpor
- 1 dl étolaj
- 50 ml ml tej
- csipet só
Túrógombóc :
- 25 dkg túró
- 2 evőkanál cukor
- 1 tojás
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 – 3 evőkanál búzadara
Továbbá :
- kb 30 dkg sárgabarack
A túrógombóchoz a hozzávalókat alaposan kikeverjük, majd hűtőben 30 percig pihentetjük. Ezután a masszából kb 15 db gombócot formázunk. A kimagozott barackot apróbb darabokba vágjuk.
A sütőt 170 °C – ra melegítjük, egy kb 22 x 22 cm – es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
A tésztához habosra keverjük a tojást a cukorral, majd hozzákeverjük a tejet, az olajat és a sütőporral vegyített lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk, a túrógombócokat pedig szép sorban elhelyezzük benne. Kirakjuk a tetejét barackkal és kb 35 – 40 perc alatt – tűpróbáig sütjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!