Tészta hozzávaló:
- 8 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 1/2 sütőpor
- 1 evőkanál kakaó
- 2 db tojás
Krém hozzávalói:
- fél kg túró
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- 2 dl Hullala (növényi tejszín)
- 1 kis pohár tejföl
- 1 csomag zselatin fix
Díszítéshez:
- fél tábla étcsokoládé
- 2 Túró Rudi
A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a kakaót is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, átszitáljuk és hozzáadjuk a kakaós masszához. Egy 26 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát. 150 °C-on, légkeveréses funkcióval kb. 15 percig sütjük, majd kihűtjük. Közben elkészítjük a krémet: A tejszín kivételével valamennyi hozzávalót alaposan kikeverünk – legjobb robotgéppel -, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A kihűlt tészta aljáról levesszük a papírt, visszarakjuk a tortaformába, majd ráöntjük a túrós krémet. Pár órára hűtőbe rakjuk, hogy a krém teljesen megdermedjen. (Legjobb, ha előző nap elkészítjük). A teljesen megdermedt torta díszítéséhez összetördeljük a csokoládét, majd belerakjuk egy kis nylon zacskóba. Egy kisebb lábasban felforralunk annyi vizet, hogy ellepje a csokit, és várjuk, amíg az megolvad. Ha folyékony, ollóval vágjunk pici lyukat az egyik sarkán és ezen keresztül csurgassuk a torta tetejére az olvasztott csokit, tetszőleges formákban. A Túró Rudikat vékony pengéjű, éles késsel óvatosan szeleteljük fel 1 cm-es csíkokban, és rendezzük el a torta tetején.
Bodnár Éva receptje az Házias ízek Éva konyhájából oldalról.