A lapokhoz:
- 7, 5 dkg margarin
- 5 evőkanál tej
- 5 evőkanál méz
- 22 dkg cukor
- 60 dkg liszt
- 1,5 kiskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
A piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
A krémhez:
- 6 dl tej
- 6 evőkanál búzadara
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A lapok kenéséhez:
- kb. 30 dkg baracklekvár
A bevonáshoz:
- 15 dkg csokoládé
- 2 evőkanál étolaj
A margarint a tejjel, a mézzel, a cukorral, vízgőz felett felolvadásig ,vagyis jó habosra keverjük elektromos keverőgéppel. Gőzről levéve hozzá dolgozzuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, tojásokat.
Könnyen nyújtható tésztává dolgozzuk. Szükség esetén tehetünk még hozzá egy kis tejet.
3 cipóra osztjuk, tepsi nagyságúra kinyújtjuk és a tepsi hátoldalát vajjal kenve, a tészta lapokat világosra sütjük egyenként. Ugyanakkora tepsiben megsütjük a piskótát. A tojásokat a cukorral elektromos habverővel körülbelül 8 percig habosra keverjük és fakanállal hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet is. 24 ×39 centiméteres tepsiben, 180 °C-on sütjük a lapokat és a piskótát is. Krém készítése: a búzadarát a tejjel, cukrokkal felfőzzük, majd kihűtjük és margarinnal habosra keverjük.
Sütemény összeállítása: mézes lap – baracklekvárral kenve – mézes lap – a krém fele – piskótalap – krém – mézes lap
Amikor összeállítottuk, egy nagy nehezéket teszünk a süteményre, 3-4 órát lenyomatjuk. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk és a süteményt bevonjuk. Összesen 24 órát állni hagyjuk, hogy szépen bepuhuljon és szépen szeletelhető lesz.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!