Tészta:
- 8 dkg olvasztott margarin
- 10 dkgcukor
- 2-3 kanál rum
- 3 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 8 dkg liszt
- 25 dkg gesztenye massza
Krém:
- 3+2 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 25 dkg gesztenye massza
- fél doboz mascarpone
Teteje:
- tejszínhab rózsa
A tojás fehérjét a cukor felével kemény habbá verem. A tojássárgáját a maradék cukorral 2 evőkanál vízzel, rummal, olvasztott margarinnal kihabosítom, majd hozzáadom a már puha gesztenye masszát. Kihabosítom, hozzáadom a tojás habját, a sütőporos lisztet. Lágy masszát kapok amit egy 24 x 22 centiméteres, sütőpapiros tepsibe elsimítom. 160-170 °C-on, 30perc alatt megsütöm. Majd kihűtöm, és a sütőpapírt lehúzom róla. A krémet elkészítem. A 3 dl tejszínt a porcukorral a kakaóporral habbá verem, hozzáadom a gesztenyemasszát és ízlés szerinti rumot, a mascarponét és kihabosítom. A kihűlt tésztára a krémet rákenem. A 2 dl tejszínt habbá veerem, és a krém tetejét habrózsákkal díszítem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!