Piskóta:
- 3 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- szódabikarbóna
Krém:
- 50 dkg mascarpone krémsajt
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag zselatinfix
- ízlés szerint rum (rumaroma)
- 2 dl kávé
- pici tej
- rum
- kb. 10-15 db babapiskóta
Díszítés:
- kakaópor (cukrozatlan)
- esetleg tejszínhab
Szokásos módon sütünk egy 3 tojásos piskótát egy 26, vagy 24 cm átmérőjű kerek tortaformában. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 5 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, és az ízlés szerinti rumot. Én nem szoktam sajnálni belőle. Jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a zselatinfixet. A tojásfehérjét habbá verjük a maradék 1 evőkanál cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a krémhez.
Összeállítás:
Alulra kerül a megsütött piskóta. Teszünk rá a krémből (kicsivel kevesebbet, mint a felét). Erre jön a babapiskóta, előtte amit belemártogatunk a rumos tejeskávéba. Csak egy pillanatra szabad beletenni, mert hamar elázik! Szépen kirakjuk vele a krémet, majd a maradék krémet is rátesszük. A végén megszórjuk a kakaóporral. Én bőven 1 napra a hűtőbe teszem pihenni. Tálalás előtt díszíthetjük tejszínhabbal, de maradhat így is.
Nálunk most ez a sláger, soha nem marad belőle! Nem olcsó, de hamar kész van, és az íze kárpótol mindenért! Jó étvágyat hozzá mindenkinek!
Aczél Henriette receptje.