Piskóta:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2, 5 dkg kakaópor (+ a díszítéshez)
- 12 dkg liszt
- 1 evőkanál víz
Krém:
- 25 dkg babapiskóta
- 0, 5 l víz
- 1 dl főtt kávé
- 2-3 evőkanál rumaroma
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg mascarpone
- 4 dl tejszín
- 7 evőkanál cukor
- 2 csomag vanília ízűpudingpor
- 6 dl tej
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet és elkeverjük az 1 ek vízzel.A masszát elfelezzük, és az egyik felét egy kb. 30×40-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és félretesszük. Ugyanígy elkészítjük a másik lapot is. (Én egyben sütöttem meg a piskótát és utána vágtam ketté) A krémhez a pudingokat kevés tejjel elkevertem, majd a többi tej hozzáadásával sűrű krémmé főztem. Hagytam kihűlni, közben megkevergettem. A tejszínt 1 evőkanál cukorral felvertem.A pudingot, fele mascarponét elkevertem a 4 evőkanál cukorral, majd több részletben hozzáadtam a hab felét.A vizet, kávét, rumaromát, vaníliás cukrot elkevertem.A krém felét az alsó piskótalapra kentem. Kiraktam a kávés lében megmártott babapiskótákkal. Rá került a krém másik fele, majd beborítottam a másik piskótalappal. Tetejére került a mascarpone, 2 evőkanál cukor és a hab másik felének keveréke.Kakaóport szitáltam rá.
Kitti Nagy receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!