Piskóta:
- 4 db tojás
- 100 g liszt
- 80 g cukor
- 1 csomag 3 az 1-ben kávépor vagy 1 kávéskanál Nescafé
- 1 csipet só
Krém:
- 700 ml tej
- 2 csomag tiramisu ízű pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 250 g mascarpone
- 300 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 kiskanál Nescafé
Tejére:
- 15 db babapiskóta
- 2 dl tej
- 1 kiskanál Nescafé
- 50 – 100 ml habteszín
- cukrozatlan kakaópor a díszítéshez
A tejet a pudingporral, a cukorral és a Nescaféval sűrűre főzzük. A tűzről levéve folpackkal befedjük és hűlni hagyjuk. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojás sárgáját, majd a liszttel elkevert sütőport és a 3 az 1-ben kávét szitáljuk bele, és óvatosan összekeverjük. A masszát sütőporral bélelt 25×35 cm-es tepsibe simítjuk és 175°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kész piskótát sütőrácson hagyjuk kihűlni. A kihűlt pudingot a mascarponéval simára keverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és a mascarponés pudinggal krémesre kavarjuk. A piskótalapot tálcára fektetjük /állítható tortaformát teszünk köré/, vagy visszahelyezzük a tepsibe. A krémet egyenletesen elsimítjuk a piskótán. 1 órára hűtőbe tesszük. A tejet meglangyosítjuk, a Nescafét feloldjuk benne. A babapiskótát megforgatjuk a kávés tejben és a krém tetején felsorakoztatjuk, ahogy a szeleteket szeretnénk. Díszítéstől függően felverjük az 50-100 ml tejszínt és a babapiskótákat ezzel díszítjük. Tetejét kakaóporral megszórjuk.
Gál Hedvig receptje.