![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2019/11/74306320_766807697114861_3958168179829637120_n.jpg)
![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2019/11/76265387_627244247807650_2786277548433080320_n.jpg)
- 300 g szoba hőmérsékletű vaj/margarin
- 300 g cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 db tojás
- 300 g liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- csipet só
- 30 g kakaópor
- 1 evőkanál cukor
- 0,5 dl tej
- 3 db banán
A formánkat kivajazzuk, liszttel megszórjuk. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval krémesre keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadva beledolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, rászitáljuk a masszára és simára kikeverjük. A tészta 2/3 részét a sütőformába öntjük. A tejet a kakaóporral, az 1 evőkanál cukorral kikeverjük és a maradék 1/3 tésztával egyneműsítjük. A világos tésztán egyenletesen eloszlatjuk a barna tészta felét. Ráfektetjük a banánokat és a megmaradt masszát eligazítjuk a tetején. Betesszük a sütőbe és kb. 40 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!Kivesszük a sütőből, és 10 percig a sütőformában hagyjuk hűlni. Rácsra borítva teljesen kihűtjük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Gál Hedvig receptje.