A tortalaphoz:
- 9 tojás
- 9 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
Kakaós piskótát sütünk 26 cm-es kerek tortaformában, hűlni hagyjuk, miután kihűlt, három lapra vágjuk.
A krémhez:
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 10 dkg cukor
- 3,5 dl tej
- 10 dkg margarin
- 50 dkg gesztenyemassza
- 2-3 evőkanál rum aroma
A díszítéshez:
- 3-4 dl habtejszín (Hulala)
- 1 csomag habfixáló
- gesztenyemassza
A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg cukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A puha margarint habosra keverjük. A puha gesztenyemasszát kisebb adagokban a margarinhoz keverjük, majd a hideg vaníliakrémet is hozzáadjuk, simára keverjük. A rum aromával ízesítjük.
A krémet három részre osztjuk és a lapokra kenjük, erre simítjuk a tejszínhabot. A habbal a torta oldalát is bevonjuk, és a maradék gesztenyemasszával díszítjük.
Boribonka receptje.