Tészta:
- 5 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál olaj
- 1 csomag sütőpor
Öntet:
- 3 dl víz
- 30 dkg cukor
Krém:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 tojássárgája
- 8 evőkanál cukor
- 2 dl habtejszín
- 3 karamellás csokoládé
Máz:
- 3 dl habtejszín
- 10 dkg étcsokoládé
A piskótához felverjük a tojásfehérjét a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját és a többi hozzávalót. Sütőpapíron sütjük, 200°C-on kb. 20 percig. Az öntethez felforraljuk a vizet a cukorral, majd gyenge lángon főzzük még 10 percig. A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe, majd a kihűlt sziruppal meglocsoljuk. A krémhez 4 dl tejet felteszünk melegedni a cukorral, közben a maradék 1 dl tejben elkeverjük a 2 pudingport és a tojássárgáját. Belefőzzük a tejbe. A 2 dl tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt krémhez. A karamellás csokikat apróra összevagdossuk, azt is belekeverjük. A tetejére a 3 dl tejszínt felmelegítjük (ne forraljuk!), belerakjuk az étcsokit, és lassú tűzön addig kevergetjük, amíg elolvad. Amikor kihűlt, egy picit felverjük, de csak annyira hogy ne folyjon, viszont kenhető legyen. A piskótára rásimítjuk a krémet, majd a tetejére kenjük a csokis tejszínt.
Farkasné Joó Ibolya receptje.