Lekváros virág

Lekváros virág

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája

A lekenéshez:

  • olvasztott zsír

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba csomagoljuk, hűtőbe tesszük és felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihenjen. Másnap is felhasználható.

A tésztába se só, se cukor nem kell. Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta. Én most kosárformával szúrtam ki, minden második közepét egy gyűszűvel. Az alsó egész virágot vízzel lekentem és rátettem a lyukasat. 180°C-on sütöttem. A megsült sütit porcukorral meghintettem és lekvárt csepegtettem a lyukba.

Vass Lászlóné receptje.

Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress