Tészta:
- 2 × 5 tojás
- 2 × 5 evőkanál cukor
- 2 × 5 evőkanál liszt
- 2 × 1/2 csomag sütőpor
Töltelék:
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 1,2 liter tej
- ízlés szerint cukor (kb. 12-15 evőkanálnyi)
- 1 csomag zselatin
- fél dl baracklé
- 1 liter habtejszín
- 4 üveg barackbefőtt
2 × 5 tojásból 2 db sárga piskótalapot sütünk 30 × 35 cm-es tepsiben. 4 üveg barackbefőttet a levétől lecsurgatunk (tetszés szerint lehet bármilyen más gyümölcs).
A töltelékhez a vaníliás pudingokból és a tejből ízlés szerinti cukorral pudingot főzünk. Amikor kész, 1 csomag zselatint fél dl baracklében simára keverünk, majd hozzáadjuk a forró pudinghoz. Előtte felverünk 1 liter tejszínt kemény habbá (cukrot lehet bele rakni, ha nem elég édes). Ha kész, hozzáadjuk a forró pudinghoz.
Rétegezés:
A piskóta tepsijét kibéleljük folpackkal úgy, hogy a végén be is takarhassuk vele az egész süteményt. A tepsi folpackos alját ezután telerakjuk barackszeletekkel, és a krém felét ráöntjük. Az egyik piskótát rátesszük. Újabb sor barack jön a piskótára, arra a krém másik fele, és rá a piskóta. Ezután a kilógó folpackos részekkel az egész süteményt betakargatjuk feszesen, hogy az oldalán a krém ne jöjjön ki. Hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen. Másnap kiborítjuk, vagyis a piskóta lesz alul, a barackszeletekkel megszórt krém pedig felül, és szeleteljük.
Nagyon finom és mutatós! Jó étvágyat!
Prém Jánosné receptje.