Tészta:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 15 g kakaópor
- 2 evőkanál tejföl (20%)
- 20 dkg margarin
- csipet só
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
Krém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg cukor
- 10 nagy evőkanál tejföl (20%)
A pudingporokat megfőzzük a cukorral és a vaníliás cukorral elkevert tejben, majd hűlni hagyjuk amíg elkészítjük a tésztát. A lisztben elkeverjük a kakaóport, szódabikarbónát, sót és a porcukrot. Beletesszük a vajat és el morzsoljuk a liszttel. Végül hozzáadjuk a tojást valamint a tejfölt és sima tésztává gyúrjuk.
Közben a kihűlt pudingba belekeverjük a tejfölt. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk és tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük az egyik lapot, egyenletesen eloszlatjuk rajta a pudingos krémet és befedjük a tészta másik felével. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. fél óra alatt megsütjük. Kihűtjük és pár órára a hűtőbe tesszük, így lehet majd szépen szeletelni. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.
Németh-Szántó Kitti receptje. Kitti munkásságát aFavorEat
facebook oldalon követhetitek!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!