Tészta:
- 4 dl tejföl
- 300 g cukor
- 2 tojás
- 100 g darált dió
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 250 g liszt
- 1 csomag sütőpor
Teteje:
- 10 dkg csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
A tejfölt a cukorral, tojásokkal jól kiverjük, majd hozzáadjuk a dióval, sütőporral elkevert lisztet is. Utolján a levétől lecsepegtetett meggyet is bele keverjük. 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát beleöntjük, elsimítjuk. 180 °C-ra melegített sütőben tűpróbáig sütjük. A csokoládét az étolajjal mikróban megolvasztjuk. A kihűlt süteményt a csokoládéval bevonjuk. A csoki megdermedt, tetszés szerinti szeletekre, kockákra vágjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!