- 1 csomag háztartási keksz
- 4 dl tej
- 1 teáskanál rum aroma
- 1 nagy dobozos tejföl (450 g)
- 3 evőkanál porcukor
- 3 lap zselatin
- 3 evőkanál cukor
- 1 dl forró víz
A díszítéshez:
- 2 db rumos csokoládé szelet
- tejszínhab
A háztartási kekszet a rumos tejben beáztatjuk. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lap zselatint, amit előzőleg a rajta levő utasítások szerint elkészítettünk. Hűtőben dermesztjük.
Egy téglalap alakú tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A megdermedt tejfölt kivesszük a hűtőből. A cukrot karamellizáljuk, felöntjük 1 dl forró vízzel, hozzáadjuk a tejfölhöz, majd visszarakjuk a hűtőbe.
A tortaforma aljára lerakunk egy sor kekszet, rá egy sor krémet, míg el nem fogy. Másnapig hűtőben tartjuk. Amikor kivesszük, lehúzzuk róla a papírt, reszelt csokoládéval és tejszínhabbal díszítjük.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.