- 2 liter tej
- 50 dkg rizs
- 2 csomag tetszés szerinti pudingpor
- ízlés szerint porcukor
- vaníliás cukor
1 liter tejből megfőzzük a tejberizst, 1 liter tejből pedig a pudingot, mindkettőt ízlés szerint édesítve. Tetszés szerinti formában először pudingot, utána tejberizst, majd megint pudingot rétegezünk, és hűtőben hagyjuk pár órát állni, míg kellően lehűl és összeérnek az ízek, valamint szeletelhető lesz. A tetejét tetszés szerint díszíthetjük gyümölcszselével, gyümölcsökkel, tejszínhabbal, csokimázzal vagy esetleg cukrozott kakaóval, ki mit szeretne rá.
Nagyon gyors, egyszerű és mutatós torta, amit tejberizs helyett tejbegrízzel is elkészíthetünk. Minél tovább áll, annál finomabb!
Tóth Lászlóné Gyöngyi receptje.