- 5 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 0,8 dl tej
- 0,8 dl olaj
- 2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 15 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- 10 g szódabikarbóna
A krémhez:
- l l tej
- kb. 8 evőkanál búzadara (púposan)
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
- 3 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
A krémhez megfőzöm a tejben a búzadarát (sűrűre), még melegen hozzáadom a kókuszreszeléket, néha megkevergetve kihűtöm teljesen. A puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, majd hozzáadom a kihűlt tejbegrízt és botmixerrel jól kihabosítom. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet, az olajat, mellyel szintél jól elkeverem. A lisztet, az étkezési keményítőt összekeverem a kakaóporral és a szódabikarbónával és hozzáadom a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákeverem a tojások felvert habját .Margarinozott / lisztezett 22 x 36 centiméteres tepsibe egyengetem a masszát, és előmelegített 180°C-os sütőben kb. 14-15 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!)
A kihűlt tésztára kenem a krémet egyenletesen. Az étcsokoládét az étolajjal mikróban felolvasztom és a krém tetejére simítom, majd dermedésig a hűtőbe teszem.
Mészáros Erika receptje.