A töltelékhez:
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl búzadara
- 1 liter tej
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- ízlés szerint cukor
- 1,5 evőkanál kakaópor
Továbbá:
- 40-50 dkg négyszögletes háztartási keksz
- csokimáz
- kókuszreszelék
A töltelékhez a 2,5 dl tejben elkeverjük a búzadarát. Az 1 liter tejet a margarinnal, a cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük főni, majd amikor felfőtt, belekeverjük a búzadarát. 7 percig főzzük. Egy 25 × 35 cm-es tepsibe egy sor kekszet teszünk. A kész masszával gyorsan kell dolgozni! A kekszen szétterítjük a töltelék felét, majd ismét egy sor keksz következik. A massza másik felébe belekeverjük a kakaót, ráöntjük a kekszre, majd ismét kirakjuk egy sor keksszel. Ha kihűlt, bevonjuk csokimázzal és megszórjuk kókuszreszelékkel. Másnap kockákra vágva tálaljuk.
Mészáros Jánosné Éva receptje.