Tészta:
- 40 dkg liszt
- 14 dkg cukor
- 2 csomag vanília cukor
- 1 kiskanál szóda bikarbóna
- 2 evőkanál kakaópor
- 12 dkg puha vaj
- 2 tojás
- 1 dl tej
Krém:
- 400 ml tej
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vanília aroma
- 2 evőkanál méz
- 200 ml tej
- 5 dkg vaj
Teteje:
- reszelt csokoládé
A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kakaót elkeverjük, majd hozzámorzsoljuk a vajat, ezután hozzákeverjük a tojást és a tejet. Összegyúrjuk és villával megszurkáljuk. Egy 25 x 25 cm-es tepsibe megsütjük, körülbelül 10 perc alatt, 180°C-on, légkeveréses sütőben. 4 db lapot sütünk.
A fehér krémhez a 400 ml tejet feltesszük forrni. Közben egy edényben összekeverjük a lisztet a cukrot a vanília aromát, a mézet , és a 200 ml tejet csomómentesre keverjük. Mikor felforr a tej, beletesszük az így összedolgozott masszát és alacsony tűzön keverjük, amíg jó sűrű puding állagú nem lesz. Hűlni hagyjuk. Mixerrel keverünk bele vajat. Egy pohárban félre teszünk 3 evőkanál krémet és fóliával letakarva a hűtőbe tesszük másnapra. A lapokat megtöltjük a maradék krémmel és ami nagyon fontos, ez után a süteményt friss fóliába jól becsomagoljuk. Pihenni hagyjuk egy éjszakán át. Másnap kicsomagoljuk és a pohárban lévő krémmel megkenjük a tetejét és tejcsokit reszelünk rá.
Kiss Mihaela Florentina receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!