A tésztához:
- 6 tojás
- 3 evőkanál víz
- 8 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
A rumos meggy töltelékhez:
- 35 dkg meggybefőtt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl meggylé (ha nem elég, akkor vízzel pótoljuk)
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 dl rum
A krémhez:
- 1 csomag Dr. Oetker házi krémes krémpor
- 8 dl tej
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag Dr. Oetker expressz zselatin fix
- 1 csomag vaníliás cukor
Az összeállításhoz:
- 0,5 dl rum
- 1 csomag vaníliás ruletti
- 1 csomag csokoládés ruletti
- színes szalag
A tojássárgákat 4 evőkanál cukorral, a vaníliával és a vízzel jó habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, a keményítőt és a kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A fehérjét felverjük kemény habbá a 4 evőkanál cukorral, és könnyedén összekeverjük a lisztes keverékkel. Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a masszát beleöntjük. 220°C-ra előmelegített sütőben 5 perig sütjük, majd 170°C-on 20 percig, vagyis tűpróbáig sütjük.
A meggyes töltelékhez a pudingot a meggylével, a cukorral és a vaníliával megfőzzük, majd beletesszük a meggyet, és egyet forralunk rajta. Levéve a tűzről, kicsit keverve hűtjük, és hozzáadjuk a rumot, majd félretesszük hűlni.
A krémhez a házi krémes krémport a tejjel felverjük. A tejszínt felverjük a vaníliával és a zselatin fixszel. A tejszín felét a házi krémes krémhez keverjük.
A tortát 3 lappá vágjuk, mindegyik lapot meglocsoljuk a rummal. Egy lapot leteszünk, a meggyes töltelékből körben a szélén kiskanállal kört rakunk, majd 2 cm rész kimarad, és ismét meggyes töltelék jön. A kimaradt részeket nyomózsákba tett krémmel kitöltjük. Ráhelyezzük a második lapot. Itt fordított sorrendben töltjük meg a meggyel és a krémmel. Ráhelyezzük a 3 lapot, megkenjük a tetejét és a szélét, majd körberakjuk a tortánkat a rulettikkel, végül megkötjük a szalaggal. A tetejét megszórjuk színes cukorkával, és tetszés szerint díszítjük a tejszínhabbal. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Gungl Mária receptje.