A tésztához:
- 10 dkg őrölt mandula
- 5 dkg cukor
- 10 dkg fehér csokoládé
- 3 tojás
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 2 evőkanál rum
- 1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
- 6 dl joghurt
- 2 dl tejszín
- 10 dkg cukor
- 25 dkg fekete ribizli
- 30 dkg meggy
- 4 őszibarack
- 9 lap fehér zselatin
- 1 zacskó vaníliás cukor
A vajat kikeverjük a cukorral és a rummal. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a felolvasztott csokoládét. A habbá vert tojásfehérjét és a sütőporral összekevert mandulát is a krémbe vegyítjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben, 175°C-on (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 45-50 percig sütjük. A ribizlit leszemezzük, a meggyet ki magozzuk. Az őszibarackot felszeleteljük. A zselatint vízbe áztatjuk. A joghurtot összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Belekeverjük a feloldott zselatint, és 30 percre hűvös helyre állítjuk. Amikor dermedni kezd, belevegyítjük a habbá vert tejszínt és a gyümölcsök 2/3-át. A kihűlt tortalap köré karimát pattintunk, és ráhalmozzuk a gyümölcsös krémet. Díszítésül rászórjuk a maradék gyümölcsöt. Fogyasztás előtt legalább 3 órára hűvös helyre állítjuk.