- 15 dkg darált étcsokoládé
- 20 dkg darált mogyoró (lehet egy kis dióval is összekeverni: 2/3 rész mandula, 1/3 rész dió)
- 1,5 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
A fentieket szárazan összekeverjük.
- 4 tojásfehérje
- 18 dkg kristálycukor
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a száraz anyagokat úgy, hogy a hab meg ne törjön. Habzsákba szedjük és sütőpapírral fedett sütőlemezre adagoljuk. Két gáztepsire való adag lesz ebből, majd 140-150°C-on szárítjuk 40 percet (vagyis addig, míg a papírról elválik).
Baracklekvárral összeragasztunk kettőt-kettőt, és olvasztott csokoládéba mártjuk. Másnapra megpuhul. Nagyon finom csemege!
Vass Lászlóné készítette Lettnerné Dénes Mária receptje alapján.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!