Tészta:
- 1,5 kg darált keksz
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1,5 dl rum vagy kevés rumaroma
- 10 dkg kakaópor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg cukor
- 2-3 dl tej
Töltelék:
- 25 dkg margarin
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- ételszínezék (piros, zöld, stb.)
A tészta hozzávalóit összegyúrom annyi tejjel, hogy formázható legyen, ne nagyon lágy. Egy tetszőleges méretű fóliát leterítek, és finoman megszórom kókuszreszelékkel, majd a tészta felét ráhelyezem, és kinyújtom kb. fél centi vastagra. A krémmel megkenem a tészta felületét, aztán finoman feltekerem a fólia segítségével. Becsomagolom, és kb. fél órára a fagyasztóba helyezem. Erre azért van szükség, mert így könnyebben lehet majd szeletelni.
A krém elkészítése:
A margarint a porcukorral jól kikeverem, aztán hozzáadom a kókuszreszeléket, és az ételszínezéket. Tetszőlegesen lehet színezni.
Dancsi Ildikó receptje.