4 laphoz a hozzávalók:
- 2 tojás
- 1,5 dl olaj
- 20 dkg cukor
- 2 dl tej
- 2,5 dkg kakaó
- csipet só
- 1 evőkanál ecet
- 1 mokkás kanál szódabikarbona
- 1 sütőpor
- 1 kisüveg vanília aroma
- 1 kisüveg rumaroma
- 75 dkg liszt
Krém:
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 1,5 liter tej
- 25 dkg liszt
- 20 dkg étcsoki
- 25 dkg margarin
- csipet só
- 1 rumaroma
A 2 tojást csipet sót, es a 20dkg cukrot habosra kavarjuk, majd bele a tej, és az olaj, és az ecetben felfuttatott szódabikarbóna. 10 dkg lisztet es a sütőport is belekeverjük. Összekeverjük majd elosszuk 2 részre. Az egyik részbe beleteszünk a vanilía aromát, és 35 dkg lisztet. A másik részbe beletesszük a rumaromát kakaót és 30 dkg lisztet. Összeállítjuk külön-külön, majd 15 percet pihentetjük. Mind a kettő tésztát elosztjuk kettőbe, így 2 fehér ,és 2 barna cipót kapunk. Nagy gázos tepsi hátulján kinyújtjuk a lapokat, és egyenként 5 percig sütjük 180° C-on. Megcsináljuk a krémet. A tojást csipet sót, cukrot habosra keverjük majd bele 1,5 liter tej, és a liszt. Lassú tűzön sűrű krémet főzünk. Belerakjuk a margarint, és az étcsokit. Forrón megkenjük a lapokat, majd a felső lapot porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!
Kószó Szilvia receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!