- 1,2 liter tej
- 2 csomag vaníliás puding
- édesítő,cukor (ki mivel szeretné)
- 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
- szilvás krém
- 70 dkg szilva
- porcukor vagy édesítő
- fahéj, szegfűszeg
- 10 dkg gabonás keksz vagy zabfalatok
- 1-2 dl habtejszín (meggle)
Elkészítjük a szilvás krémet. Nagy szemű kék szilvából készült, jó érett legyen. 2 db szilvát cikkekre vágunk díszíteni. A többit összeturmixoljuk, átpasszírozzuk szitán, hogy a héja ne legyen benne.Izésítjük, fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliás cukorral és porcukorral vagy édesítőszerrel, ízlés szerint. A pudingot utasítás szerint megfőzzük, a vaníliás cukrot belekeverjük. ( azért főzöm több tejjel, hogy ne legyen nagyon kemény). A tejszínhabot keményre felverjük. Összeállítás: Összetörünk 2 db kekszet, amit a pohárba teszünk, erre jön a puding, öntünk rá szilvát, megszórjuk keksszel ,ezt megismételjük. (lehet csak egy sorral-keksz-puding-szilva-készíteni). Tetejére tehetünk tejszínhabot , egy szelet szilvát, de enélkül is maradhat.
Kiss Imréné receptje.