- 1 kg liszt
- 25 dkg zsír (vagy 2 csomag margarin)
- 1 pohár tejföl
- fél csomag élesztő (nem kell felfuttatni)
- pici cukor, csipet só
Ebből a mennyiségből 3 gáztepsivel lesz, így az adag felezhető is). A tésztát összeállítjuk, 1 éjszaka a hűtőben pihentetjük. Másnap vékonyra kinyújtjuk és kb. 5*5 cm-es (lehet nagyobb is) négyzeteket vágunk. A töltés előtt sarokra fordítjuk és a tölteléket a négyzet közepétől kicsit feljebb helyezzük el, kifli alakúra formázzuk. 180 °C-on rózsaszínűre sütjük. (figyelni kell, mert hamar megsül). A töltelék tetszőleges: szilva-vagy barack lekvár, cukrozott darált dió, mák, vagy gesztenye.
Bodnár Éva receptje az Házias ízek Éva konyhájából oldalról.