Az alsó képen a Tejfölös gyümölcsös pitével együtt tálalva ez a finom lekváros brownie.
- 8 tojás
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja
- 10 dkg olvasztott margarin
- 15 dkg liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rum (aroma is jó)
A tetejére:
- szilvalekvár
- olvasztott étcsokoládé
A 8 tojássárgáját, 20 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat habosra keverjük. Ezután 10 dkg olvasztott margarint adunk hozzá, és tovább keverjük. 15 dkg lisztet, 3 evőkanál kakaót és 2 evőkanál rumot vagy aromát adunk még hozzá, és tovább kevergetjük. A 8 tojásfehérjéből habot verünk, amit óvatosan a masszába forgatunk. Kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a simára kevert masszát. Előmelegített sütőben néhány percig nagy lángon sütjük, majd csökkentjük a hőmérsékletet és további 30 percig sütjük. A sütemény a tepsiben hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, kettévágjuk és a lapok közét megkenjük szilvalekvárral. A tetejét is lekenjük szilvalekvárral, és csokimázzal vonjuk be. Tejszínhabbal díszítjük.
Jó étvágyat! 🙂
Váradi Gabriella receptje.