Tészta:
- 20 dkg cukor
- 1 tojás
- 1,5 dl étolaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 kis pohár kefir
- 35 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1,5 kávéskanál szódabikarbóna
Töltelék:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 rumaroma
- ízlés szerint cukor
A tésztához 20 dkg cukrot 1 tojással, 1, 5 dl étolajjal, 2 csomag vaníliás cukorral jól kikeverünk, majd hozzáadunk 3 pohár kefirt és 35 dkg lisztet, melybe előzőleg 2 evőkanál kakaóport és másfél kávéskanál szódabikarbónát is elkevertünk. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.
Összekavarunk 50 dkg áttört gesztenyemasszát, 2 tojást, 1 csomag vaníliás cukrot, 10 dkg puha vajat, 2 evőkanál lisztet, 1 rumaromát és ízlés szerint cukrot, majd egy evőkanállal a tésztára szaggatjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on 40-45 percig sütjük (tűpróba!).
Szathmáriné Kis Anikó receptje.