A tésztához:
- 2 csomag petitkeksz
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 2 dl tejszín
- 2 dkg porcukor
- 1 habfixáló
- 6 dl tej
- 6 db füge
- 3 evőkanál cukor
- 1/2 doboz mascarpone
A tetejére:
- olvasztott csokoládé
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm. Kicsit hűtöm, majd hozzákeverem a mascarponét, és végül a tejszín felvert habját. A tortakarikát kibélelem folpakkal. A kekszeket egyenként a krémmel megkenem, és kőrbe rakom a tortaformát, mindaddig amíg a karika be nem telik vele. A tetejét krémmel megkenem és hűtőbe teszem, mivel este készítettem el. Másnap leveszem róla a tortakarika oldalát. A fóliát eltávolítom. Az oldalát a felvert tejszínnel bevonom, a tetejére olvasztott csokoládét teszek és kicsit lefolyatom az oldalára.Hűtőbe teszem, majd feldíszítem. Egy-két óra múlva szeletelhető.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!