Az alaphoz:
- 20 dkg gesztenye massza
- 15 dkg darált keksz
- 0,5 dl tej
- ízlés szerint rum
- 1 csomag babapiskóta
- 0,5 liter tejszín
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás puding
- 6 dl tej
- 1 doboz mascarpone
- 2 dl tejszín
- 3 dkg porcukor
Az alap hozzávalóit összedolgozom és a kapcsos tortaformába jól belenyomkodom.Ezután a pudingot a szokásos eljárással felfőzöm langyosra kihűtöm, majd hozzá adom a kikevert mascarponét és a felvert tejszínt. Az összedolgozott krém felét a gesztenyés lapra helyezem és apróra vágott idénygyümölcsöt teszek bele. A tejbe teszek tetszés vagy ízlésnek megfelelő rumot és a babapiskótákat beleforgatom és a krémre helyezem, amikor ezzel megvagyok ráteszem a maradék krémet és a felvert tejszínhabbal feldíszítem. Külömböző gyümölcsökkel feldiszítem. Hűtőbe teszem egy fél napra vagy egy éjszakára és csak akkor veszem le a kapcsos oldalát de előtte kőrbe vágom, hogy pontosan kijöjjön a formából.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok