A tésztához:
- 6 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 5 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- csipet só
A krémhez:
- 500 g tejföl
- 12,5 dkg margarin
- 3 evőkanál liszt
- 4 evőkanál porcukor
- fél dl tej
- 2 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
- 12,5 dkg margarin
- 1 nagy evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál porcukor
- pici tej
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük pici sóval. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, lassan keverjük tovább, majd kanalanként a lisztet, cukrot és a sütőport. Kibélelünk egy közepes méretű tepsit sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
A tejfölt lábasba öntjük, hozzáadjuk tejet és a tojássárgáját, majd az előzőleg mikróban felmelegített margarint, a lisztet, vaníliás cukrot, porcukrot, és sűrű krémet főzünk belőle. A krémet teljesen kihűtjük.
Ha a piskóta is teljesen kihűlt, közepén kettévágjuk és a krémmel megtöltjük.
A tetejére a mázhoz valókat lábasba tesszük, összeforraljuk és mikor már majdnem teljesen kihűlt, a sütemény tetejére kenjük. Másnapig hűtőbe tesszük.
Kránicz Györgyi receptje.