A tésztához:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 3 tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
A krémhez:
- 2 dl tejszín
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 40 dkg málna
- 1 csomag habfixáló
A díszítéshez:
- 2-3 dl tejszín
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, végül a sütőporral elvegyített lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, 32 × 21 cm-es tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 170°C-on világosra sütjük.
A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, a tejjel csomómentesre keverjük és a szokásos módon sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. Eközben a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd az áttört málnával együtt a kihűlt pudingba forgatjuk. A krémet a tésztára simítjuk és habbá vert tejszínnel ízlés szerint díszítjük.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!