Tészta:
- 4 tojásból sárga piskóta (4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 1/2 csomag sütőpor)
- 4 tojásból kakaós piskóta (4 tojás, 4 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaópor, 1/2 csomag sütőpor)
A kakaós tészta hozzávalóiból sütünk még egy kakaós lapot, így összesen 3 lapunk lesz: 2 kakaós és 1 sárga.
Krém:
- 1 liter tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 2 narancs
- 2 tábla csokoládé
- 15 dkg cukor
- 2 csomag étkezési zselatin
- 5 dl habtejszín
A piskótákat megsütjük a hagyományos módon, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejből, a vaníliás pudingból, valamint a 15 dkg cukorból megfőzzük a pudingot. Ebbe még melegen belereszeljük a narancsok héját, a levében pedig feloldunk 2 csomag zselatint, amit egy pillanatra megmelegítünk mikróban (fél percig). Ezt is hozzákeverjük a pudinghoz, majd hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt felverjük habbá és lereszeljük a csokoládét. A kihűlt pudingba óvatosan, lazán beleforgatjuk a felvert tejszínhabot és a csokireszeléket, pici rumaromát is tehetünk bele.
A piskótákat felváltva rétegezzük a krémmel (barna lap – krém – sárga lap – krém – barna lap). A tetejére, oldalára is kenünk egy kis krémet, majd tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat! 🙂
Váradi Gabriella receptje.