Kakaós piskóta
- 4 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 4 evőkanál cukor
Sima piskóta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
Vaníliás puding:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
Csokis puding:
- 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
Tetejére:
- 4 dl Hulala
Öntet:
- 1-2 evőkanál víz
- 1 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, kakaós piskótánál a kakaóport is. Hozzáforgatjuk óvatosan a tojásfehérjehabot is. Sütőpapírral bélelt, 25 x 35 cm-es tepsiben, 170 °C-os sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük. A pudingokat megfőzzük. A tejszínt felverjük. Ha kihűlt a piskóta és a puding, összeállítjuk a sütit. Kakaós piskótát megkenjük vanília pudinggal, beborítjuk a sima piskótával, rákenjük a csokis pudingot. A tetejére simítjuk a habot. Az öntethez a cukrot a kakaóporral és a vízzel addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. Rácsurgassuk a sütire.
Pakainé Hegedűs Andrea receptje alapján elkészítette, Meskó Krisztina.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!