- 50 dkg darált keksz
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 evőkanál rumaroma
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 kis üvegcse mandula aroma (zöld)
Csokimáz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- kevés olaj
A kekszet, a cukrot, a margarint, a vaníliás cukrot és a tejet összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük. Egyik felébe belegyúrjuk a rumaromát és a kakaóport, a másik felébe a diót és a zöld mandula aromát. Egy kb. 20 × 30 cm-es szögletes tál aljába nyomkodjuk a kakaós részt, majd erre nyomkodjuk rá a (zöld) mandulás részt. Kis időre hűtőbe tesszük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzákeverünk kevés olajat, és a süteményt ezzel a csokimázzal vonjuk be. Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Gyorsan elkészíthető, és finom is.
Jó étvágyat hozzá!
Kovácsné Tóka Renáta receptje.