- 3 lapos kakaós tortalap
- 5 dl habtejszín
- 5 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál zselatinpor
- 1 üveg (5 dl) rumos meggy
- csokiforgács és csokoládédíszek
A tejszínkrémhez a tejszínt a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl forró vízben elkeverjük, majd mérsékelt tűz fölött, állandóan kevergetve, feloldjuk benne. Mikor kihűlt, de még nem kezd szilárdulni, apránként a tejszínhabhoz adjuk, közben habverővel folyamatosan verjük. A meggybefőttet leszűrjük, és a levével a tortalapok tetejét megkenjük, de nem áztatjuk el. A tortalapokat tejszínhabbal és meggyszemekkel megtöltjük, és egymásra tesszük. A torta oldalát és tetejét is bevonjuk tejszínkrémmel, majd csokoládéforgáccsal, meggyszemekkel és csokilapocskákkal díszítjük.