- megmaradt süteményszélek (kb. 50 dkg volt)
- 4-5 evőkanál szilvalekvár
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg vágott dió
- 5 dkg vaj
- ízlés szerint rum vagy aroma
A bevonáshoz:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
A díszítéshez:
- vágott pirított dió
A sütemény széleket, amiket levágtam piskótasütésnél. lefagyasztottam és most újrahasznosítottam. Ez most kakaós piskóta volt, hagytam szobahőmérsékleten kiengedni, visszanyerte az eredeti állagát, összemorzsoltam és a többi hozzávalókkal együtt jól formázható tésztát gyúrtam. Gömbölyű golyókat formáztam, olvasztott csokoládéval bevontam és a dióval megszórtam.
A díszítéshez a vágott diót 2 evőkanál cukorral karamellizáltam és zsíros tányérra tettem. Amikor kihűlt, felaprítottam.
Vass Lászlóné készítette el Domján Mária receptötlete alapján.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!