A tésztához:
- 25 dkg margarin
- 60 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 2 dl tejföl
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 15 dkg cukor
- 2 dl víz
- 3 evőkanál kakaó
- 5 dkg vaj
- rumba áztatott mazsola
- befőtt meggy
- 20 dkg dió
A megkenéshez:
- lekvár
A tetejére:
- olvasztott csokoládé
A tésztához 25 dkg margarint elmorzsolunk 60 dkg liszttel, 2 tojássárgájával, 1 pohár tejföllel, 20 dkg porcukorral, 1 csomag sütőporral. Jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle. Az egyik lap lehet vastagabb, majd azt törjük össze.
A töltelékhez 15 dkg cukorból, 2 dl vízből, 3 evőkanál kakaóból szirupot főzünk, majd belekeverünk 5 dkg vajat és az egyik tésztalapot összetörve. Hozzáteszünk (előzőleg rumba beáztatott) mazsolát, fél marék befőtt meggyet, 20 dkg durvára vágott diót. Az egészet alaposan összekeverjük.
Az egyik tésztalapot megkenjük lekvárral, erre rásimítjuk a tölteléket. A másik lapot is megkenjük lekvárral, és a lekváros oldalával lefelé ráborítjuk a töltelékre. A tetejére csokimázat teszünk.